דף הבית מי אנחנו סדנאות מפגשים אישיים מאמרים מדיטציה איך מגיעים צור קשר

   

ריפוי של הגוף, הלב והתודעה
איך להביא ריפוי לחיינו באמצעות מדיטציה?

מאת: זהר פז

...



למדיטציה יש הרבה איכויות נפלאות, החל משקט והרפיה, דרך ריכוז ומיקוד וכלה בריפוי פנימי עמוק. 

יש שלוש רמות של ריפוי שמתאפשרות דרך המדיטציה: ריפוי של הגוף, של הלב ושל התודעה.
...


ריפוי של הגוף 

המדיטציה מאפשרת לנו להיות בקשר טוב יותר עם הגוף. כשיש הפניה של תשומת לב וקשב לגוף המפגש עם הגוף הופך איכותי יותר ומשמעותי יותר.   

זה מתחיל בנשימה שלוקחת אותנו פנימה אל תוך הגוף ומאפשרת לנו להרגיש אותו טוב יותר מבפנים, מקומות של נינוחות ועונג לצד מקומות של מתח וכאב.

כשאנחנו לא נצמדים לתחושת העונג ולא הודפים את תחושת הכאב, יש אפשרות להעמיק את הקשר עם החוויה הפנימית שלנו.


ריפוי ברמה הפיזית 
השאיפה פנימה מפגישה אותנו עם מתח וכאב שנמצאים בגוף, והנשיפה החוצה מאפשרת לשחרר את המתח והכאב ולהרפות מהם.
עם כל שאיפה פנימה הגוף מוזן בחמצן ובאנרגיית חיים רעננה וחדשה, ועם כל נשיפה פנימה הגוף נפתח אליה, מוזן ממנה ומטמיע אותה בתוכו.

ההרפיה של הגוף מביאה איתה את הריפוי הראשוני, שיש בו הקלה, רווחה ונינוחות, וההזנה באנרגית החיים מאפשרת ריפוי עמוק יותר ברמה הפיזית, כשכל התאים מקבלים את האנרגיה שהם צריכים ומפנים את האנרגיה שאינם צריכים.


ריפוי ברמת הקשר שלנו עם הגוף
המפגש עם הכאב מלמד אותנו להכיר אותו טוב יותר. ההתבוננות השקטה מייצרת הבנה לגבי אופיו של הכאב, הסיבות להיווצרותו והתנאים הנדרשים להיעלמותו.

אנחנו שמים לב לאופן שבו הגוף שלנו מתקשר איתנו באמצעות כאב, ומקשיבים למה שהוא מספר לנו, ללא מילים, על הצרכים שלו (שלא נענו) ועל ההקשבה שלנו (או חוסר ההקשבה). 

הכאבים שלנו הם כמו מפה פנימית שחושפת אותנו לסיבות להיווצרות הכאב ולתנאים שמשמרים אותו, ולוקחת אותנו אל מקור הכאב, שם נמצא גם המפתח לריפוי שלו. 

...

אם כך, מפגש קשוב עם הגוף מאפשר לנו להעמיק את הקשר עם עצמנו ולהביא ריפוי לגוף ברמה הפיזית, כמו גם לרפא את היחסים שלנו איתו. 

...

ריפוי של הלב 

אחת המיומנויות הבסיסיות של מדיטציה היא היכולת להיות בתשומת לב. 
תשומת לב משמע "לשים את הלב", כלומר הפניית קשב עם איכויות של הלב - רכות, קבלה, הכלה וחמלה. 

עצם הפניית תשומת הלב והקשב לחוויה רגשית כואבת, מאפשרת לה להיות, כך שאין צורך להיאבק בה, ויוצרת רגיעה פנימית, כי מישהו שם לב לכאב שלי. זה כמו ילד שמקבל מכה כואבת ובוכה ודי לו בתשומת הלב "בוא, אתן לך נשיקה", שמאפשרת לבכי להירגע ולכאב להיעלם. אפשר לומר שתשומת הלב לבדה מרפאת את הכאב. 

כשאנחנו רואים ומתייחסים למה שקורה יש אפשרות למקום הכואב להרפות, הוא יכול לנוח בתוך החיבוק/תשומת הלב. 

...

לפעמים הכאב שלנו עמוק יותר - כאב של פגיעה עמוקה, אכזבה, עלבון או נטישה. כאן המפתח להיות בנוכחות עם הכאב. 

האוטומט שלנו הוא לברוח מהכאב, פשוט כי זה לא נעים. ההזמנה של תרגול הקשב והמדיטציה היא להיות עם הכאב כפי שהוא פשוט כי זה מה שנמצא כאן. 

כשאנחנו בורחים ממשהו או מכחישים אותו זה יוצר כאב נוסף, שמתווסף על זה הראשון. גם נפגעתי וכואב לי וגם אני נלחמת בכאב. זה כאב כפול.

כשאנחנו קשובים אנחנו יכול לראות שכאב רגשי נובע מציפייה שלא נענתה, ובבסיס הציפיה יש צורך רגשי שלא נענה. כשאני מבינה מה הצורך שלי, אני מגלה איך אפשר להיענות אליו. וכשאני נענית לצורך יש רגיעה. ולעיתים אני מגלה כי לא ניתן להיענות אליו, ואם אני לא נלחמת בזה, גם אז אני חווה רגיעה. 

...

אם כן, ריפוי של הלב מתאפשר כשיש תשומת לב קשובה לכאב הרגשי ולשורש הכאב, הצרכים שלא נענו. עצם ראיית הצרכים מביא לרגיעה, בין אם ניתן להיענות אליהם ובין אם לא.

...


מאחלת לכולנו לחיות בבריאות של הגוף והנפש, 
ולהביא ריפוי לעצמנו, לאהובנו ולעולם. 

שלכם 
זהר 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מרכז ההוויה, רחוב שיפר 8א פתח תקווה, 9806225-050 , צור קשר